
قاسم محمدی در مصاحبه با مسئولین رسانه ای شرکت رشد پایدار ایرانیان:
⭕️ مغان ظرفیت و توانایی تبدیل به پایلوت کشاورزی، دانش بنیان، آب، ژنتیک، بذر، دام و زنجیره ارزش را دارد
⏪ به گزارش امور روابط عمومی و بین الملل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان قاسم محمدی، مدیرعامل شرکت در دیدار با مسئولین رسانه ای شرکت رشد پایدار ایرانیان اظهار داشت: امیدوارم در مسیر قیام حضرت امام حسین (ع) بعنوان رهروان تبعیت از رهنمودها و بیانات گهربار مقام معظم رهبری که به موضوع دستاوردهای دانش بنیان در اقتصاد و کشاورزی تاکید دارند، با برنامه ریزی جهادی بلندنظرانه امنیت غذایی کشور را تعمق بخشیده و از وابستگی رهایی پیدا کنیم و دانشمندان مان خدمات و پکیج مهندسی و فنی را به دنیا معرفی کنند.
✅ وی افزود: در طول نیم قرن اخیر در حالیکه بدلیل عدم کاشت یک اصله نهال ۱۰۰۰ هکتار از مجموعه ۲ هزار و ۳۰۰ هکتاری باغات میوه شرکت از حیّز انتفاع خارج شده است، ۳۰۰ هکتار از این مجتمع نوسازی گردیده و ۲۰۰ هکتار دیگر با کاشت نهال های جدید کیفی، زودبازده و پربازده اصلاح خواهد شد.
✅ محمدی بیان کرد: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با دارا بودن ۱۵ هزار هکتار زمین آبی و ۲ هزار هکتار دیم علیرغم تخصیص ۶۵ درصدی آب در سال زراعی گذشته و ۴۲ درصدی در سال زراعی جاری متوسط برداشت گندم در واحد سطح را در مقایسه با بخش خصوصی از ۳/۲ تن در هکتار به ۷ تن ارتقا داده است. در سایر محصولات نیز راندمان سال گذشته حفظ شده و حتی در کلزا متوسط برداشت شرکت از متوسط کشوری که ۱/۷ تن در واحد سطح می باشد، پیشی گرفته و به ۳/۲ تن افزایش یافته است.
✅ مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان گفت: موفقیت های کسب شده در زمینه زراعت حاصل تامین بموقع نهاده ها، مدیریت مصرف نهاده ها در مزرعه، غلبه بر طبیعت، مدیریت آب، آموزش ها، انضباط کاری، مدیریت جهادی، خرید پمپاژها و استفاده از قطرات ته مانده آب کانال ها و آبیاری در ۴ وعده شبانه روز میسر و امکانپذیر شده است.
✅ عضو هیئت مدیره شرکت تصریح نمود: تعداد گله با افزایش ۲۰ درصدی از ۱۷ هزار و ۳۰۰ راس به بالای ۲۱ هزار راس ارتقا یافته و با توجه به گران شدن نهاده های دامی بدنبال نهاده های جایگزین همچون چغندر علوفه ای، نخود با جو و تریتیکاله هستیم و اقداماتی برای کشت محصولات مذکور بصورت پایلوت انجام شد که امسال با ارزیابی عملکرد آن در سطح وسیع کشت خواهد شد. دولت نیز از بحث نهاده های جایگزین حمایت می نماید. در همین راستا طرح و پروپوزال آن در حال تهیه می باشد.
✅ قاسم محمدی تاکید کرد: عملکرد شرکت در بحث چغندر علوفه ای خوب بوده و مغان این ظرفیت و توانایی را دارد که در خصوص کشاورزی، دانش بنیان، آب، ژنتیک، بذر، دام و زنجیره ارزش به پایلوتی برای مملکت تبدیل شود و در صورت ارائه طرح ها زمین لازم برای اجرا در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی گذارده خواهد شد…
✅ وی اذعان داشت: شرکت مغان اردیبهشت ماه سالجاری رویداد «نخستین همایش ملی زنجیره ارزش، برندینگ و صادرات در بخش کشاورزی و دامپروری را با حضور ۲۰۰ نفر از اساتید، پژوهشگران و علاقمندان به مسائل علمی برگزار نمود و در مهر ماه سال ۱۴۰۲ نیز همایش آب، بحران و فرصت ها برگزار خواهد شد و در نظر داریم، کشت محصولات جایگزین همچون تریتیکاله، چغندر علوفه ای و مخلوط نخود با جو را بعنوان رویداد سوم در سالجاری برگزار نماییم.
✅ مدیرعامل شرکت ادامه داد: بدنبال برگزاری همایش زنجیره ارزش، برندینگ و صادرات در بخش کشاورزی و دامپروری میزهای تخصصی شرکت مغان در دانشگاه های تهران و محقق اردبیلی ایجاد شده و کارگروه های آن در حال تهیه طرح های پیشنهادی به این بنگاه اقتصادی هستند.
✅ عضو هیئت مدیره شرکت اضافه کرد: آب در حال حاضر از فرصت به بحران تبدیل شده است و پیشنهاد ما استفاده از تبصره ۸۵۱۵ قانون برنامه ششم توسعه برای نظام های بهره برداری بزرگ همچون شرکت های کشت و صنعت و دامپروری مغان، کارون و جوین می باشد. بر اساس این تبصره تسهیلات بانکی به مالکین اراضی کشاورزی بصورت ۸۵ درصد بلاعوض و ۱۵ درصد با درصد پایین و اقساط بلند مدت با صفر درصد آورده اولیه اعطا می گردد که نظام های بهره برداری زیر شمول اصل ۴۴ بدلیل محدودیت های قانونی نمی توانند از آن استفاده کنند.
✅ قاسم محمدی خاطر نشان ساخت: با توجه به اهمیت تامین امنیت غذایی کشور، استثنا شدن نظام های بهره برداری بزرگ جهت بهره گیری از تبصره ۸۵۱۵ ضروری بوده و با امعان نظر به اینکه استفاده از تبصره مذکور نیازمند مصوبه از مجلس شورای اسلامی است، در همین راستا پیگیری های لازم از طریق قوای مقننه و مجریه برای گنجاندن آن در برنامه هفتم توسعه بعمل آمده است.
✅ وی اظهار داشت: آب بعنوان عنصر مهم در کشاورزی در سطح منطقه، استان، کشور و دنیا تحت چالش بزرگی بوده و بایستی در زراعت به سمت تولید محصولات با بذور مقاوم به خشکسالی، کیفی و پربازده حرکت کنیم. اقدامات لازم در این خصوص با کشت ارقام مختلف گندم در سال زراعی گذشته انجام گرفته و امسال ۱۰۰۰ هکتار به منظور تامین بذور کشور با رویکرد صادرات کشت خواهد شد.
✅ مدیرعامل شرکت افزود: ۱۰ هزار اصله نهال از کشور صربستان وارد شرکت شده است و ۱۵ هزار اصله دیگر فصل خزان وارد خواهد شد. نهال های دیگری از کشور اسپانیا وارد می شود که مدیریت آن از سوی وزارتخانه بعهده شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان می باشد.
✅ عضو هیئت مدیره شرکت بیان کرد: بایستی در کشت نهال ها به سمت ارقامی حرکت شود که از آب کمتری استفاده نموده و سریعاً به باردهی برسد و از نظر درآمدزایی اقتصادی تر و پربازده باشد.
✅ قاسم محمدی اذعان داشت: در کنار نژادهای سیمنتال، مونت بیلیارد و هلشتاین راه اندازی ایستگاه نژاد جدید دام جرزی در دستور کار بوده و مقدمات آن فراهم شده است. قرارداد انتقال ۱۰۰۰ راس جنین با مرکز ابن سینا و جهاد دانشگاهی منعقد شده و ۷۲ مورد انجام گرفته است و بقیه بزودی انجام خواهد شد.
✍️ امور روابط عمومی و بین الملل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان
ادامه خبر در لینک زیر👇👇👇
@keshtsanatemoghan